Voordelen van een smartwatch voor sport

Smartwatches zijn niet alleen handig voor het bijhouden van je dagelijkse activiteiten, maar ook een uitstekend hulpmiddel tijdens het sporten. Sporten met een smartwatch heeft namelijk veel voordelen wanneer je graag bepaalde statistieken bij wil houden van je oefeningen. Dit is zeker heel handig wanneer je regelmatig sport. Zo houd je gemakkelijk bepaalde gegevens bij zoals hoeveel calorieën je hebt verbrand of hoeveel stappen je hebt gezet. De functionaliteiten en koppelingen met apps verschillen echter wel per horloge. Heb je bepaalde wensen van wat je graag bij wil houden? Hou daar dan zeker even rekening mee bij het uitkiezen van jouw slimme horloge. Je kunt een smartwatch vergelijken zodat je een smartwatch voor sport kiest die goed bij jouw situatie past. Wat de voordelen zijn van een smartwatch, dat hebben wij in dit artikel voor jou op een rijtje gezet.

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een klein, draagbaar apparaat dat veel van dezelfde functies heeft als een smartphone. Smartwatches zijn echter veel meer gericht op het bieden van een slimmere en gemakkelijkere manier om toegang te krijgen tot bepaalde informatie en apps. Ze zijn ook ontworpen om nauwkeuriger te zijn dan reguliere horloges in het bijhouden van de tijd.

Smartwatches zijn ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn of die gewoon een betere manier zoeken om toegang tot bepaalde informatie en apps te krijgen. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor mensen die regelmatig sporten.

Functionaliteiten

Een smartwatch biedt veel handige functionaliteiten. Een alternatief is een activity tracker. Deze bieden vaak ook een aantal van dezelfde functionaliteiten voor sport en beweging, alleen is een smartwatch ook nog eens zeer geschikt voor dagelijks gebruik. In het onderstaande overzicht hebben wij een aantal veelvoorkomende specificaties van smartwatches uitgelicht.

Stappen tellen

Veel smartwatches beschikken over een stappenteller. Een stappenteller is een van de meest populaire functies van een smartwatch. Dit komt doordat het een eenvoudige en accurate manier is om je stappen bij te houden. Bovendien kan een stappenteller je helpen om je doelstellingen voor de dag te bereiken. Ook kun je vaak in een app de voortgang bijhouden. Hierdoor krijg je inzicht in hoeveel stappen je hebt gezet tijdens je activiteiten. Je ziet dus hoeveel stappen je hebt gezet tijdens de route en dit kan je ook helpen bij het stellen van doelen door bijvoorbeeld je wandelroute wat uit te breiden.

Calorieën verbranden

Een smartwatch kan aangeven hoeveel calorieën je verbrand tijdens een training wanneer de smartwatch beschikt over een caloriemeter. Zo heb je ook inzicht in het effect van het aantal stappen tijdens het trainen op het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Een slimme horloge is dan ook een uitstekende manier om je calorieverbruik te meten tijdens het sporten. Het kan nauwkeurig bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt, zodat je weet of je hard genoeg aan het werk bent. Dit kan ervoor zorgen dat je beter presteert en meer resultaten boekt.

Hartslagmeter

De meeste smartwatches zijn uitgerust met een hartslagmeter, waarmee je je hartslag tijdens het sporten kunt meten. Een hartslagmeter kun je gebruiken voor verschillende sporten. Het helpt om je prestaties te verbeteren. Zo kun je ook zien aan de hand van de resultaten hoe intens de training is geweest. Hiermee heb je inzicht in of je verantwoord aan het sporten bent en of je jezelf niet overbelast. Dit kan ook handig zijn wanneer je een stuk moet klimmen, wil gaan hardlopen of wanneer je andere oefeningen wil doen tijdens het wandelen.

smartwatch sport

Navigatie

Veel smartwatches kun je gebruiken voor navigatie. Zo kun je wanneer je een smartwatch met GPS-functie hebt ook zonder je telefoon goed jouw weg vinden tijdens je sport activiteiten. Sla bijvoorbeeld de route op of bekijk deze tijdens je training, zodat je je smartphone hierbij niet meer nodig hebt. Navigatie is erg handig bij sporten zoals hardlopen en wandelen, dus let op de mogelijkheden hiervoor bij het uitkiezen van een smartwatch.

Muziek luisteren

Met een aantal smartwatches kun je muziek luisteren. Heb je draadloze oordopjes? Dan geniet je tijdens je sport activiteiten van je favoriete muziek wanneer je deze kunt koppelen aan je horloge. Sommige smartwatches kun je koppelen aan Spotify en soms kun je offline muziek luisteren. Zo kun je je telefoon de gehele training in je tas laten zitten en je smartwatch gebruiken voor het bedienen van je favoriete nummers.

Koppeling met smartphone

Een smartwatch is een handig hulpmiddel bij het uitoefenen van sport. Door de smartwatch aan je smartphone te koppelen, heb je altijd alle belangrijke informatie bij de hand. Je kunt bijvoorbeeld je hartslag, afstand en snelheid bijhouden. Ook kun je met een smartwatch gemakkelijk je routes volgen en delen met anderen. Wanneer je smartwatch is gekoppeld aan je smartphone kun je deze gebruiken voor het bedienen van bepaalde functies. Wanneer je wordt gebeld of je krijgt een notificatie, dan hoef je je telefoon niet meer uit je rugzak te halen. Je kunt eenvoudig je notificaties bekijken of opnemen met je smartwatch wanneer deze beschikt over belfunctie. Zo kun je goed hetzelfde tempo blijven behouden tijdens het hardlopen of een wandeling.

Koppeling met andere apparaten

Je kunt je smartwatch koppelen met apparaten om de impact van je trainingen te meten. Wanneer je bijvoorbeeld beschikt over een weegschaal welke je aan de smartwatch kan koppelen kun je de ontwikkelingen van je gewicht (en de statistieken hierbij) naast de ontwikkeling van je activiteiten houden en dit geeft jou een goed beeld van de impact die het sporten hebben op jouw gewicht en gezondheid. Een smartwatch is dan ook een uitkomst voor mensen die willen afvallen of een bepaald gewicht willen bereiken. Door deze wearable te koppelen aan een weegschaal, krijg je real-time inzicht in je voortgang. Bovendien hoef je niet langer je telefoon te pakken om je resultaten te checken; alles staat op je pols!

sport mogelijkheden smartwatch

Waarop letten bij een smartwatch voor sport?

Wanneer je een smartwatch aanschaft is het belangrijk om uit te zoeken wat de batterijduur is en of dit genoeg is voor jouw trainingsschema. Hou daarbij rekening met de functies die voor jou van belang zijn. Doe hierbij goed onderzoek of de smartwatch die jij wilt ook beschikt over deze functies. Ook is het belangrijk dat de smartwatch spatwaterbestendig is. Wanneer het regent wil je natuurlijk niet dat je smartwatch stuk gaat. Kies er daarom één die goed kan tegen verschillende weersomstandigheden. Let tenslotte ook op de kwaliteit van het materiaal van het horloge. Wanneer je je horloge veel buiten gebruikt tijdens het wandelen of sporten heb je bij voorkeur een stevig horloge nodig van een goede kwaliteit.

Waarom sporten met een smartwatch?

  • Het motiveert je
    Eén van de beste dingen aan een smartwatch is dat hij je kan motiveren. Wanneer je jouw doel voor de dag instelt, zal de watch ervoor zorgen dat je op die manier blijft denken en handelen. Je kunt ook verschillende soorten fitness-apps downloaden die jou helpen met het bereiken van jouw doelstellingen.
  • Het geeft inzicht in je prestaties
    Smartwatches geven inzicht in realtime feedback over hoe je presteert.

Conclusie

Een smartwatch is een erg handige toevoeging voor bij sport, mits je rekening houdt met bepaalde zaken waaraan het horloge naar jouw voorkeur moet voldoen. Het is dan ook aan te raden om goed onderzoek te doen voordat je een horloge aanschaft, zodat je een smartwatch vindt die goed aansluit op jouw wensen en welke jou helpt bij het behalen van de beste prestaties bij jouw trainingen.

Denise
Smart Gear Compare
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0