Slimme deurbel

Een slimme deurbel is een smart home innovatie die beschikt over veel handige functies die het leven makkelijker kunnen maken. Zo zorgen ze voor een goede beveiliging van je woning en eigendommen, maar ook zorgt het voor gemak.

Veiligheid door een slimme deurbel

Het aanschaffen en installeren van een slimme deurbel met camera zorgt dat jij voortaan beelden kan zien van wie er voor de deur staat. Hierdoor is het voor inbrekers een hoger risico om bij jou in te breken. Met een slimme deurbel worden hier namelijk beelden van opgenomen. Veel video deurbellen beschikken ook over de mogelijkheid om beelden tijdelijk op te slaan. Zo kun jij als er toch wat gebeurt dus beelden gebruiken om de inbreker te identificeren. Veel deurbellen beschikken ook over nachtzicht met een goede beeldkwaliteit. Zo heb jij dus altijd een goed beeld van wat er gebeurt bij jouw voordeur. De kans dat dit gebeurt is natuurlijk wel klein. Bij een ‘normale’ deurbel wordt een inbreker niet opgenomen en is het risico voor de inbreker ook kleiner om in te breken in een huis. Zo dient de camera tevens als een WiFi camera voor beveiliging.

Gemak dankzij een slimme deurbel

Een slimme deurbel met camera zorgt voor gemak en comfort. Je hoeft namelijk niet thuis te zijn om te communiceren met je bezoekers wanneer iemand voor de deur staat. Veel slimme deurbellen beschikken ook over een microfoon en intercom. Hierdoor kun je met een internetverbinding via jouw telefoon met de bezoeker spreken. De deurbel domotica is thuis verbonden met je WiFi-netwerk. Zo kun je dus aan de pakketbezorger vragen of deze je pakketje ergens anders wil afgeven en je kunt direct laten weten wanneer je eventueel wel thuis bent. Een ander handig voordeel wanneer je wel thuis bent, maar je kan nog even niet open doen, is dat je gemakkelijk kan aangeven dat je zometeen open doet wanneer je je smartphone bij de hand hebt. Ook sta je niet voor verrassingen wanneer je op je smartphone ziet wie er voor de deur staat en het is een ongewenste gast.

Slimme deurbel bedienen via smartphone

Waarop letten?

Nachtzicht

Wanneer je een deurbel met camera aanschaft is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Zo kun je de beste keuze maken voor de meest geschikte deurbel voor jouw persoonlijke situatie. Zo is het dus belangrijk dat de deurbel domotica beschikt over een goed nachtzicht. Wanneer de deurbel hierover beschikt heb je ook voor de opnames die in de nacht zijn gemaakt een goed en duidelijk beeld.

Waterdicht

Let er ook op dat de camera goed waterdicht is. Het is belangrijk dat je camera niet kapot gaat bij slechte weersomstandigheden of juist hoge temperaturen. Vooral wanneer je deurbel hangt op een plek waar deze nat kan worden door bijvoorbeeld regen is dit natuurlijk een essentiële eigenschap voor het apparaat.

Mogelijkheden voor beelden opnemen en opslaan

Het is ook belangrijk dat je uitzoekt hoe de camera beelden maakt en opslaat. Sommige deurbellen maken mogelijk alleen foto’s en sommige deurbellen maken video opnames. Daarbij is het handig om uit te zoeken hoe, hoe lang en wanneer de video’s worden opgeslagen. Vaak kun je dit dan ook zelf instellen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen beelden op te slaan wanneer iemand minimaal 5 seconden in beeld is geweest. Zo neem je dus niet de voorbijgangers op. Vanwege privacy is het ook belangrijk om de beelden na een bepaalde tijd te verwijderen. Zo blijven de beelden alleen beschikbaar voor de periode waarin je ze eventueel nodig kan hebben.

Microfoon en intercom

Let er daarbij op of de camera beschikt over een microfoon en een intercom. Niet elke video deurbel beschikt hierover, maar dit is een functionaliteit die goed zorgt voor gemak en comfort wat een belangrijk voordeel is voor veel mensen die een product aanschaffen. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Wat kost een slimme deurbel?

Prijzen van slimme deurbellen kunnen erg variëren afhankelijk van de merken en mogelijkheden. Om de beste keuze te maken is het handig om voor jezelf te bepalen wat je eisen en wensen zijn voor de deurbel en vervolgens te kijken welke deurbellen hieraan voldoen. Een goede video deurbel op de Nederlandse markt kun je een deurbel kopen vanaf ongeveer €59. Voor een duurder model kun je denken aan ongeveer €279. Dit zijn prijzen voor bekende merken welke ook een goede kwaliteit leveren.

Welke deurbel werkt met Google Home?

Het is natuurlijk handig als je een slimme deurbel hebt welke werkt met Google Home wanneer je deze in huis hebt. Dit is vooral ook heel handig wanneer je de Google Nest Hub hebt aangeschaft. Je kunt de Google Assistant dan namelijk het commando geven om het beeld bij de voordeur te tonen op het Display. Onderstaande deurbellen zijn hiervoor compatible:

Smart Gear Compare
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0